INWE UGent

Algemeen => Algemene Vragen => Topic gestart door: stephen op 13 september 2013, 16:54:52

Titel: bachelordiploma industrieel ingenieur
Bericht door: stephen op 13 september 2013, 16:54:52
Hey,
gewoon eens ter informatie een vraagje.
Ben je eigenlijk al iets op de arbeidsmarkt met je bachelordiploma of is dit niets waard zonder je master?
Is dit diploma al meer waard dan een prof bachelor of een jaartje avondschool in die richting?
Titel: Re: bachelordiploma industrieel ingenieur
Bericht door: zee op 13 september 2013, 20:16:01
Ongeveer gelijkaardig. Je diploma is eigenlijk maar zo veel waard als de waarde die ze daar aan hechten, wat bij elke werkgever anders zal zijn. Sommige kijken puur naar je competenties, andere gaan veel belang hechten aan diploma, etc. Feit is wel dat diploma belangrijker wordt naarmate een bedrijf meer werknemers telt, omdat men daar dan makkelijker een star beleid gaat hanteren waarbij ze via diploma gaan differentiëren. Zo zijn doorgroeimogelijkheden en verloning meestal rechtstreeks gerelateerd tot diploma, naast ervaring natuurlijk. Met ervaring kan je dezelfde hoogtes bereiken als met een beter diploma op de aangehaalde gebieden, maar je gaat er langer en harder voor moeten werken om hetzelfde te bereiken.

Dat gezegd zijnde, naarmate je ervaring op de arbeidsmarkt zal diploma er telkens minder toe doen, maar dat is pas het geval na zo veel jaar.

Verschil tussen academische en professionele bachelor is vrij triviaal, het enige dat ze u misschien kwalijk kunnen nemen is minder praktische ervaring dan bij de professionele bachelors. Maar verder...